Spring naar inhoud

Vervoer in Sri Lanka

Als je op vakantie gaat naar Sri Lanka, is het prettig om je van tevoren in te lezen. Sri Lanka is een land dat in alle opzichten verschilt van Nederland. Het weer is anders, de mensen zijn anders, de taal is anders, de cultuur is anders, de natuur is anders en ga zo maar door. Omdat je goed voorbereid wil zijn, kan je je het beste ook goed voorbereiden op het openbaar vervoer in Sri Lanka. Dit gaat er namelijk anders aan toe dan jij hier in Nederland gewend bent. Wij vertellen je meer!

Het openbaar vervoer in Sri Lanka

De meeste mensen in Sri Lanka reizen per brommer of per auto. Mensen die zelf geen brommer of auto tot hun beschikking hebben, reizen veel per bus. Het nadeel aan het reizen per bus in Sri Lanka, is dat de bussen vaak vies en overvol zijn. Bovendien duurt het reizen met de bus in dit land behoorlijk lang. Soms ben je wel drie keer zo lang onderweg als je een afstand moet afleggen die je in de auto binnen een uurtje had afgelegd. Je kunt dus het beste, als je op vakantie gaat naar Sri Lanka, een auto of een brommer huren, zodat je de vrijheid hebt om je te verplaatsen wanneer jij dat zelf wil en zo snel als je dat zelf wil.

Wat moet je nog meer regelen?

Er is nog meer wat je moet regelen als je naar Sri Lanka gaat. Het is niet alleen belangrijk om je goed in te lezen over de cultuur van het land, maar het is ook belangrijk om ruim voor vertrek een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Je hebt een visum nodig om Sri Lanka in te mogen. Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka moest vroeger bij de ambassade en kon ontzettend lang duren, maar tegenwoordig kan dit gewoon online. Dit heet ‘het aanvragen van een eta’. Hieronder vertellen we je daarover meer.


Een eta aanvragen voor Sri Lanka

Als je een eta voor Sri Lanka gaat aanvragen, houdt dit simpelweg in dat je online je visum voor Sri Lanka aanvraagt. Je vult dan een eta formulier in, waarin je onder andere aangeeft hoe lang je van plan bent om in het land te blijven en waarom je het land bezoekt. Op basis hiervan wordt bepaald hoe lang jouw visum geldig is en of je überhaupt wel een visum krijgt. De kosten voor een visum voor Sri Lanka zijn €49. Ga je een eta Sri Lanka aanvragen?

Houd er dus rekening mee dat deze kosten altijd bovenop jouw reiskosten komen.